9 юли 2008 г.

Да търсиш, където не трябва

Преди местните избори миналата есен предишните кметски управници бяха решили да оборудват цялата община Бяла Слатина с „модерни” контейнери за боклук. Насипаха ги из някои от селата без да обяснят, че камионите, които са били поръчали не са тези, които са пристигнали.

В Бърдарски геран също имаше подобни придобивки – на всеки ъгъл по центъра се мъдреше едно грозно метално нещо, което събираше отпадъци и беше естествен развъдник на зарази, поради факта, че не се извозваше наникъде.

Една седмица преди самия вот демонстративно дойде в Бърдаре един камион от тия неприспособените, направи две кръгчета из центъра без да изсипва контейнери и си замина.
Г-жа Цветомила Спасова, новият кмет в Бърдарски геран, нееднократно заявяваше пред общината, че ако не се изхвърлят боклуците, ще пламне зараза в селото, особено от тези пред Детския дом, понеже се изхвърлят хранителни отпадъци. Децата от Дома ровеха в контейнерите и се налагаше хората да събират разпилените отпадъци, но децата пак ги изсипваха и тази постоянна борба с боклука заплашваше да се превърне в сериозен проблем.

Така контейнерите с надпис Б.ГЕРАН напълниха центъра на град Бяла Слатина за ужас и потрес на мало и голямо, което има най-разнородни чувства към „банатчаните”, които обитават някъде си след баира с лозята и дето пътя свършва. Логично е жителите на града да започнат да задават въпроси защо има надпис Б.ГЕРАН на всички контейнери по центъра на града, на което един всеизвестен шегаджия от Бърдаре, работещ в Бяла Слатина им отговарял, че ние ги правим тия контейнери в селото ни и това е фирмения знак.

За да видите как се потъва в темата „Бърдарски геран” можете да се полюбувате на следните снимки, любезно предоставени ми от фотографа Валери Лазаров и Ивета Попова, експерт по културата в община Бяла Слатина:

Публикуване на коментар