14 март 2009 г.

Химнът на Бърдарски геран вече звучи в интернет

За всички родени и израсли в Бърдарски геран има една песен, която обединява минало, настояще и бъдеще, спомени и мечти, приятели и роднини. Тя не блести с особени художествени качества според специалистите, но за нас е "нашият химн"; песента, която изправя на крака всички; песента, която се пее със сълзи на очите, именно защото е нещо повече от песен.

Отдавна имахме намерение да я качим в интернет и най-после това вече е факт благодарение на певческия състав на читалище "Съединение-1923".
Всички банатски българи; всички хора, които проявяват интерес към нашата общност; всеки един човек на земята вече може да слуша химна ни в сайта на Бърдарски геран. Записът се намира, заедно с текста, в раздела "Бит и култура".

Благодарим на самодейците за търпението при записването му. Правен е с подръчни и непрофесионални средства, не е запис в студио, но цялата импровизирана атмосфера на записите в читалището роди идеята да потърсим студио и професионална записваческа техника за в бъдеще.

Благодарим и на Александър Живков, който поддържа технически сайта на селото ни и направи чудеса, за да превърне аматьорския запис в подходящ за качване в интернет.

Очаквайте новите, вече правени в студио, изпълнения на самодейния колектив на читалището. Да се надяваме, че ентусиазмът на всички ни ще намери начини, пътища, средства за осъществяването на тази идея.

Приятно слушане на химна! А защо не и пеене?

2 коментара:

Christopher-Joseph Ravnopolski-Dean каза...

Много ви е хубав химна, много добре звучи! Поздравления! Има с какво да се гордеете.

Анонимен каза...

Колко сте истински..радвам ви се