7 септември 2007 г.

“Случайна” среща в Бърдаре

Казват, че няма случайни неща. И май наистина е така. Понякога просто ти пада от небето нещо, което хич и не си се надявал, че ще те сполети ей така, както си седиш и гледаш на света наоколо с тиха разсеяност.
Днес бях на люлките в парка с племенницата ми Ема и гледайки децата с по едно око отвреме-навреме, изведнъж вниманието ми бе привлечено от страхотен фотоапарат. Разбира се, първо забелязах апарата, а след това погледнах човека, който го носеше, обикаляйки из парка с изражение на търсещ нещо.
Известно време го оставих да обикаля, но след като никой от хората наоколо не му обърна внимание, реших да се заема с работата аз и да го осветля, ако нещо не му е ясно.
И така се запознах се един интересен германски гражданин, който обича да посещава Бърдарски геран и да снима!!!
Казва се Румен Милков, баща му е от съседното село Галиче, а съпругата му е от Враца. Живее цял живот в Берлин, където кара такси и поддържа един блог за таксита. Ако пътувате за Берлин и ви трябва такси, потърсете го! Човекът е невероятно дружелюбен. Ето адреса на блога му http://www.taxiberlin.blogspot.com/

Румен Милков е в България за ваканцията си. Има къща до Вършец и за пореден път посещава Бърдаре, като всеки пък ходи до немската църква. Сега има професионален фотоапарат и искаше да я снима отвътре, за да направи специален сайт за нея с цел да се помогне за рекламата и събирането на помощ за реставрация на храма.
Тази среща ми беше подаръка за днес, за което благодаря на Бога, който се грижи да не спираме с усилията си по спасяването на рушащата се немска църква.
Разменихме координати с Румен, а скоро ще има и немски превод на моята статия за църквата, който ще е поместен в бъдещия сайт. Само ако се обединим и заработим всички за благото на този храм, ще успеем да направим и невъзможното. Защото няма да сме сами, дори и ако за момент ни се струва, че сме изоставени…

1 коментар:

Димитър Лъжов каза...

Да, навсякъде можеш да срещнеш интересни хора и си напълно права, че няма случайни срещи. Немската църква е много красива, жалко, че е в такова състояние... Спомням си я много добре.