13 септември 2007 г.

Мелания Узун е вече студент в УНСС

Днес пристигна първото момиче от Стар Бешенов, за да се запише в УНСС за специалността Икономика на туризма. Пристигна от Белене заедно със сестрите жозефинки от Атина, което пътуваха за летището. Сестра Кати Будур е първия човек в България, който пое двете момичета, които ще учат в София, още при пристигането им. Тя им подсигури престой в Белене няколко дни, а сега вече ги поема софийското присъствие на банатчаните.
Благодарение на изключително отзивчивия беленчанин Иво Кондров, който шофираше, нямахме проблем с придвижването из столицата с тежкия багаж на Мелания. Закара я до Министерството на образованието и науката, после заедно отидохме до Университета за национално и световно стопанство.
След няколкочасово висене по опашки най-после Мелания бе записана, но тъй като не получи стая в общежитие (което е поредната недомислица на бюрокрацията, особено за студентите от чужбина, които нямат къде да отседнат) трябваше да дойде с мен и така сега е подслонена в дом АБАГАР, благодарение на гостоприемството на архим. проф. Георги Елдъров.
Утре продължаваме одисеята по настаняването в Студентски общежития…
Публикуване на коментар