28 декември 2007 г.

Празнично настроение в Бърдаре – III част

В читалището днес се развихри най-страхотното празненство от поредицата досега. Пенсионерите напълно потвърдиха правилото, че стари хора няма, щом носят млади сърца и умеят да се веселят. Направих повече от 150 снимки, които красноречиво ще покажат атмосферата.
Малко хора откликнаха на призива на читалищното настоятелство за този празник, но всички, които бяха, си обещаха, че всеки месец ще се събират така и тепърва ще покажат на младите какво могат все още. Около 40 човека се веселиха, танцуваха, смяха се с жар и настроение, а това оставя само светли спомени. Следващият път ще са двойно повече най-вероятно, защото примерът е заразителен.

Гости на празника бяха г-жа Цветомила Спасова, кмет на селото и г-н Валери Борисов, представител на общината, защото кметът на община Бяла Слатина г-н Венцислав Василев имаше неотложен ангажимент.

Имаше пак конкурс по танци, томбола, много награди… даже и спешен случай. След маратона на конкурса Гюка Радков получи сърдечна криза от многото танци. За щастие, всичко се оправи бързо…

Читалищното настоятелство се справи блестящо с организацията и показа, че може да работи в екип, което е най-важното. Млади и стари бяха заедно този ден и дано така да бъде още дълго занапред.


Публикуване на коментар