3 февруари 2008 г.

Фършанги 2008

От години в Бърдаре не е имало толкова веселие на Фършанги. Читалищното настоятелство се постара да ни припомни традициите, а всички, които участваха или само гледаха, си казаха, че догодина ще е още по-шумно и весело.
Маскираните бяха неразпознаваеми, въображението на младежите преливаше в какви ли не персонажи, а готовността за песни и танци не стихваше.

Младите се сетиха да отдадат почит на хората, които през годините разказваха, показваха, свириха и пяха за Фършанги – Мария и Боно Калапиш, преселили се в Бърдарски геран през 1943 г. Сега е жива само баба Мария, която вече е много болна, но признателността на всички ни пролича в уважението, с което децата се отнесоха към възрастната жена, пяха й, изиграха едно хоро пред къщата й, разплакаха я…

Ще оставя снимките да разкажат как протече карнавала в Бърдаре. Можете да си свалите някои от тях от албумите ми в Picasa web като кликнете върху името на албума, изписано в долния ляв ъгъл на полето по-долу, или просто два пъти върху екрана със снимките:


Публикуване на коментар