11 февруари 2008 г.

Връзката на банатските българи с Иран

Не се разравяйте из знанията си от университета – не е сигурно каква е била в миналото, но днес беше особено плодотворна. Благодарение на г-н Венцислав Василев, кмет на община Бяла Слатина можах днес да присъствам на едно интересно събитие.
На приема по случай националния празник на Иран, организиран от посолството в престижния столичен хотел Кемпински-Зографски се събрахме доста банатски българи все с цел да привлечем вниманието на посланици на различни държави към Бърдарски геран и към община Бяла Слатина.

Това сме аз и посланикът на Иран г-н Биазар:

Проф. Иван Калчев, родом от Бърдарски геран, издейства покани за г-н Никола Мичев и мен, като представител едновременно и на общинска администрация Бяла Слатина и на Дружеството на банатските българи.
Приемът беше странен, но типичен за културата на страната домакин – само безалкохолни питиета и никакъв алкохол, голям брой жени със забрадки и много разнообразна иранска кухня.
Проведохме ползотворни разговори с полския посланик г-н Анджей Папйеж, който обеща да посети общината и в частност Бърдарски геран за Великден. Останалите разговори засега ще оставим в тайна, пък после ще уведомяваме, като се оформят инициативите.
По някое време дойдоха и двама млади банатски българи – Наталия (внучка на г-н Мичев) и Тони, и така станахме петима, т.е. едно сериозно присъствие.

11 коментара:

Анонимен каза...

Млада госпожице,чета ви блога често и Ви се въсхищавам но , незнам как сте се свързали с г-н Мичев ,той е меко казано мошенник да не забравяме че,откри фондация и получи много селскостопанска техника уж за благото на селото. РАЗПРОДАДЕ ВСИЧКОИ НИКОЙ ОТ СЕЛО НЕ РАЗБРА КОЕ КАДЕ И КАК ОТПЪТУВА.СТОИТЕ ПО-ДАЛЕЧЕ ОТ НЕГО ДА НЕ ВИ ОВЪРТИ В НЕГОВИТЕ ИГРИЧКИ

Falmis каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Falmis каза...

Това е място за конструктивен диалог, а не за уреждане на сметки. На когото съвестта му е чиста, няма причина да се крие...
Така че приемам това само като клюка и го пускам като пример за предупреждението си, че занапред подобен род анонимки няма да допускам.

Анонимен каза...

Светле,
блога си е твой и ти си в правото си да побликуваш това което сметнеш за добре.Но когато в материалите се прокрадва нотка за издигане в култ на стари величия /особено "активни" в новия живот на Бърдаре/, то определено смятам,че би следвало да се дава гласност и на анонимните коментари съдържащи дори и "КЛЮКИ".

Falmis каза...

Въпросът беше принципен - няма да пускам повече анонимни коментари.
Иначе си се знаем всички и ни е ясно какви сме... Никакви култове не може да има, спокойно...

nataliana каза...

Г-н Славов,тук няма място за култове и никои не цели това,но след като знаете да коментирате др.хора за техните постъпки,независимо положителни или отрицателни са те,то тогава бих ви помолила да разкажете накратко за Вашия принос за Бърдарски геран.....може пък да се окаже,че сме пропуснали да Ви издигнем в култ!?Аз мисля,че блога е създаден със съвсем др.цел,не е жълт вестник,че да се търсят клюки.

Анонимен каза...

Това което се прави в с. Бърдарски геран е чудесно. Те и хората там са по-разбрани и отговорни, не като нас Белослатинци.

Falmis каза...

Направих компромис относно анонимния коментар, но няма да пропусна да отбележа, че не ги одобрявам. Пуснах го само защото за пръв път се чу глас и от Бяла Слатина, ако този човек наистина е от там, разбира се...
А може би промяната Ви трябва да започне с това да спрете да пишете "Белослатинци" с главна буква... Не мислите ли, че в това самоиздигане нещо не е наред, а???

Анонимен каза...

Уважаема Наталиана,
съжалявам за анонимноста Ви.С голямо удоволствие бих Ви поканил на разговор по повдигнатата тема:/КОЙ КАКВО Е НАПРАВИЛ,КОЙ Е ЗАТРИЛ И КОЙ РАЗПРОДАЛ/ Блога е на Светлана и не е коректно да го използвам за искания от Вас отговор.И понеже стана дума за анонимност, нима псевдонимите:Наталина,Данина,Даф и другите подобни не са дълбоко законспирирани?

Falmis каза...

Тези хора с тайнствените имена ги познавам поне аз, т.е. за мен не са непознати.

А на въпроса за форума, където да си обяснявате разни неща - затова искам да стартираме сайта на Дружеството на банатските българи в България, където ще има и форум и ще е на всички вече, но за целта ми трябват членове на Дружеството, които да плащат членски внос, за да има пари да платя домейна и хостинга на сайта за една година.
Членският ни внос е два лева на месец, а за пенсионери - 1 лв.
Ще направя молба-образец само да си попълните името и да се подпишете, за максимално улеснение.
Заповядайте, добре сте дошли!

Unknown каза...

Здравейте,
Да не съм разбрал погрешно ???Имат ли връзка Банатскити българи с Иран?