6 май 2008 г.

Последен ден ваканция


Днес беше последната репетиция с Маргарита Тошкова. Ще дойде отново през лятната ваканция, а дотогава ще трябва да се справяме сами. За помощник-хореограф през тези дни се обучаваше Рици Йовчева, така че силна ръка за репетиции до фестивала и след това ще има, защото само с тренировки ще се запази наученото.

Благодарим на Маргарита, която през тези дни даваше всичко от себе си, за да се представим по-добре, банатските български танци да са по-красиви и танцовия състав да има в репертоара си още два нови български танца засега.

Младежите бяха истински герои като се лишиха от ваканция и по цял ден бяха в читалището, репетираха с ентусиазъм, какъвто рядко се вижда и не може да е мотивиран от нищо друго, освен от любов към танца. Всички стояха търпеливо по цял ден, упражняваха стъпките, фигурите, излизанията и поклоните без някой да ги кара насила, без да бързат да си отиват.
Със сигурност трудът им ще бъде оценен при представянето им на Международния фестивал в Каварна от 16 до 18 май.

Ето и малко снимки от последните два дни на ваканцията, която за младежите от танцовия състав, а и за всички нас покрай тях, бе пълна с емоции, труд, музика, танц, много смях и добро настроение:


2 коментара:

Анонимен каза...

Благодаря на Маргарита за търпението и желанието да ни научи да танцуваме не само с краката а и със сърцето си. Наистина имаше и лоши моменти но хубавите бяха повече. От доста време читалището ни не е било толкова живо, а винаги едно читалище трябва да е такова. Това е най - истинската ми ваканция до сега. По - хубаво от това да си запълваш времето с нещо ползотворно като танците, а не скитане по улиците и барчетата няма. Сега ще се повторя но пак искам да благодаря на Маргарита, на всички танцьори и на хората, които помагаха.

Florian каза...

Благодаря и от мен на Маргарита за търпение и старанието за да ни научи на нещо полезно за нас. Съгласен сьм с Ирина че това бе най-истинаската ваканция през която сторихме нещо полезно. Надявам се с наученото до сега да се представим добре в Каварна.Още веднъж едно голямо БЛАГОДАРЯ от името на всички участници в танцовият ни състав на Маргарита и всички който допринесоха за доуформянето на танцовият ни състав