6 май 2008 г.

Последен ден ваканция


Днес беше последната репетиция с Маргарита Тошкова. Ще дойде отново през лятната ваканция, а дотогава ще трябва да се справяме сами. За помощник-хореограф през тези дни се обучаваше Рици Йовчева, така че силна ръка за репетиции до фестивала и след това ще има, защото само с тренировки ще се запази наученото.

Благодарим на Маргарита, която през тези дни даваше всичко от себе си, за да се представим по-добре, банатските български танци да са по-красиви и танцовия състав да има в репертоара си още два нови български танца засега.

Младежите бяха истински герои като се лишиха от ваканция и по цял ден бяха в читалището, репетираха с ентусиазъм, какъвто рядко се вижда и не може да е мотивиран от нищо друго, освен от любов към танца. Всички стояха търпеливо по цял ден, упражняваха стъпките, фигурите, излизанията и поклоните без някой да ги кара насила, без да бързат да си отиват.
Със сигурност трудът им ще бъде оценен при представянето им на Международния фестивал в Каварна от 16 до 18 май.

Ето и малко снимки от последните два дни на ваканцията, която за младежите от танцовия състав, а и за всички нас покрай тях, бе пълна с емоции, труд, музика, танц, много смях и добро настроение:


Публикуване на коментар