2 май 2008 г.

„Приятели, другари, мои братя....”

Помните ли тази песен? Всички я знаем още откакто се разделяхме със съучениците си в края на осми клас и напуснахме училището в село.
Днес в Бърдарски геран се събраха родените през 1948 г., за да отпразнуват заедно своя 60-годишен юбилей. Дойдоха малко от тях – някои работят, други не пожелаха, а има вече и доста починали.
Майка ми е също от юбилярите (макар рождения й ден да е чак есента) и я поздравявам със снимките, които направих тази вечер.
Направих ги и заради тези юбиляри, които не можаха да дойдат (като Танина Гласнова, редовен читател на блога ми). Заради други от тях, чиито деца са в чужбина и само от интернет ще могат да видят как са празнували родителите им тази вечер и да бъдат поне виртуално заедно…

Гост бе и учителката по биология и химия на нашите родители, а и на нас също – госпожа Пръвка Каменова, която дойде специално, за да си припомни 30-те години работа в училището в Бърдарски геран.

Трогателен бе жестът на певиците от самодейния състав и на секретаря на читалището ни Иван Франев, които след репетицията дойдоха да поздравят юбилярите и специално Мария Караджова като председател на читалищното ни настоятелство. Песните разплакаха всички, а накрая едно хоро обедини гости и празнуващи…

Честит 60-годишен юбилей!


Публикуване на коментар