28 май 2008 г.

Японци на посещение в Бърдарски геран

Пропуснах да пиша за едно събитие, което е от голяма важност за селото ни. Сложих статия с много снимки в сайта на "Вестител".

На 26 Май, 2008 от 15 часа съветникът на посланика на Япония в Р. България, г-н Шиничи Накацугава посети с. Бърдарски геран по повод приключването на проект за реновиране сградата на дома за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа в селото, по линия на програмата на правителството на Япония за отпускане на безвъзмездна помощ за проекти на местно равнище.

3 коментара:

Анонимен каза...

Този дом ще го откриват ли , ще го закриват ли . Какво е това откриване по никое време. Чуваше се , че ще бъде закрит а сега изведнъж ни в клин ни в ръкав се открива. Светнете ни по въпроса моля ви.

Falmis каза...

Домът се преструктурира. Ще го има, но не под същото име и със същите функции. Част от децата ще бъдат върнати в семействата им, друга част изведени в преходни жилища, за да бъдат обучени да се справят сами с домакинство, а Домът в Бърдаре ще съществува за работа с деца, които не влизат в критериите за причисляване към горните две групи.

Анонимен каза...

Сава Петров
Защо пък точно японци?